Wandelen

IJzervalleiWandelnetwerk Ijzervallei

Het wandelnetwerk verkent de IJzervlakte in al zijn aspecten. Gezellig kuieren langs de oevers van de IJzer en ondertussen genieten van het omringende landschap. In de uitgestrekte polders prijken talrijke kerktorens van prachtige Westhoekdorpen als Haringe, Roesbrugge, Beveren, Stavele, Krombeke, Oostvleteren en Westvleteren, Lo-Reninge, Gijverinkhove. Net over de grens brengt het netwerk je in Rexpoëde, West- en Oost Cappel, Bambecque, Herzeele, Houtkerque en Wylder. Het wandelnetwerk IJzervallei wordt aan beide kanten van de grens bewegwijzerd met de typische rood-witte borden.

Met dit wandelnetwerk krijgt de IJzervallei er een goeie 200 km stapplezier en zo’n 127 knooppunten bij.
3-RECREATIE-Sint-Sixtus

Sint-Sixtuswandelroute (7,1 km)

Dit wandelpad start aan de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren en maakt gebruik van kerkwegels, graspaden en landelijke wegen. Het parcours gaat door een lichtglooiende lappendeken van bossen, hoppevelden, akkers en weiden. Een Brits militair kerkhof (Dozinghem) herinnert aan de Eerste Wereldoorlog.

 

 

 

 

3-RECREATIE-BrabanthoekBrabanthoekwandelroute (6,6 km)

Deze bewegwijzerde wandelroute vertrekt aan de kerk van Oostvleteren en verkent via landelijke wegen en paadjes de rustige omgeving van de Boezingegracht en het natuurreservaat Brabanthoek. Onderweg passeer je een Belgische bunker uit de Eerste Wereldoorlog, het Dierenpark ‘De Zonnegloed’ en de hoeve Schraevenacker, waar je huifkartochten kan maken.

 

 

 

Alle wandelkaarten zijn beschikbaar in de vakantiewoning!